feb. 15 2016

F.Guirado

Cinquena edició de la FIRST LEGO League a Lleida

Posted at 11:12 under General

1

La ciutat de Lleida, de la mà de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL), celebra la cinquena edició del torneig classificatori de la FIRST LEGO League (FLL). A més, per primer cop es celebra, paral·lelament la primera edició de la Jr. FIRST LEGO League (Jr.FLL), adreçada a joves de 6 a 9 anys.

La competició FLL de Lleida d’aquest any compta amb la participació de 30 equips integrats per més de 240 nens i nenes de 24 col·legis i instituts de les comarques de Lleida, Osca i Saragossa. Pel que fa a la Jr. FLL comptarà amb la participació de 5 equips procedents de 4 col·legis de Lleida i Saragossa.

2

En la passada edició l’equip Pitalegòrics de l’Institut Els Planells d’Artesa de Segre i l’equip Almetronix de l’Institut d’Almenar, van classificar-se per a la gran Final Estatal de la FLL quallant una gran actuació. De fet, els nois de Els Planells d’Artesa de Segre van guanyar el premi al Treball en Equip, quedant cinquens a la classificació general, i van obtenir una plaça per participar a l’Open African Championship – Johannesburg (South Africa) on van aconseguir el segon premi a la Millor Presentació de Projecte.

3

Un total de 105 voluntaris treballaran perquè aquesta cinquena edició de la FIRST LEGO League sigui tot un èxit.

Així mateix volem destacar l’esforç dels mateixos participants (alumnes, professorat i centres), de les institucions (Escola Politècnica Superior, Consell Social de la UdL, Vicerectorat d’Activitats Culturals i Projecció Universitària), de les administracions (Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida i Consell Comarcal del Segrià) i de les empreses (IFR, SEMIC, LLEIDA.NET, GFT, SUPSA SUPERMERCATS PUJOL, ENGIJOC, AGUSTÍ MESTRE, ROS ROCA, MC DONALD’S, GOOGLE DEVELOPERS GROUP, ILNET, i FRUTAS BEAN). Tots ells s’han implicat al màxim a l’hora d’afrontar i assumir la realització d’un esdeveniment d’aquesta magnitud que, en la seva quarta edició, va aconseguir mobilitzar un total de gairebé 1200 persones.

En la present edició amb el repte Trash Trek, els equips participants exploraran el fascinant món dels residus. Des de la recol·lecció, a la classificació i la reutilització intel·ligent. Dels residus, en podem aprofitar molt més del que sembla!

4

La competició de Lleida d’aquest any comptarà amb la participació de 30 equips integrats per més de 240 nens i nenes de 24 col·legis, instituts i institucions de les províncies de Lleida, Osca i Saragossa:

 • Institut La Mitjana de Lleida
 • Institut Marius Torres de Lleida
 • Institut Samuel Gili i Gaya de Lleida
 • Col·legi Santa Anna de Lleida
 • Jesuïtes-Col·legi Claver de Lleida
 • Fundació Champagnat- Maristes Montserrat de Lleida
 • Col·legi Episcopal de Lleida
 • Institut Maria Rúbies de Lleida
 • IES Ronda de Lleida
 • Institut Josep Lladonosa de Lleida
 • Escola La Salle de Mollerussa
 • Escola La Salle de la Seu d’Urgell
 • Institut d’Almenar
 • Institut Els Planells d’Artesa de Segre
 • Institut Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell
 • Col·legi Terraferma d’Alpicat
 • Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell
 • Institut Alfons Costafreda de Tàrrega
 • Institut Antoni Torroja de Cervera
 • Escola Vedruna de Balaguer
 • Ajuntament de La Pobla de Segur
 • Ajuntament de Balaguer
 • Colegio Santa Ana de Fraga
 • Colegio Salesiano Santo Domingo Savio de Monzón
 • Colegio Gascón y Marín de Saragossa.

L’acollida d’aquesta activitat a Lleida ha estat molt positiva: en la primera edició van participar 16, 20 equips en la segona, en la tercera 24 equips, 25 en la quarta i, en aquesta cinquena edició s’ha arribat als 30 equips.

5

A nivell mundial, més de 250.000 nens, nenes i joves de 10 a 16 anys, de 76 països participaran en aquesta edició de FIRST LEGO League (FLL), la major competició internacional de robòtica per a estudiants del món.

A Espanya es celebraran 23 tornejos FIRST LEGO League. Els Premis al Guanyador dels Tornejos Classificatoris FLL donen accés a la Gran Final FLL Espanya que se celebrarà els dies 12 i 13 de març a Girona.

La Gran Final FLL Espanya dona l’oportunitat de participar en els tornejos de caire internacional. Concretament aquest any són:

 • 2 places – WORLD FESTIVAL – St. Louis (USA), del 27 al 30 abril
 • 7 places – Open European Championship – Tenerife (Espanya) – del 4 al 7 de Maig
 • 1plaça – FLL Razorback Invitational – Arkansas (USA) – del 19 al 22 de Maig
 • 1 places – FLL Philippine Islands Invitational – Lapu-Lapu (Filipines) – del 1 al 4 de Juny

6

Share

No responses yet
Comments are closed at this time.